Wie/Wat Is TiU International?


TiU International is opgericht in 2014 vanuit het idee dat onze universiteit te weinig internationaal georiënteerd was. Veel van onze studenten kiezen voor een internationaal carrière perspectief en dienen hierop voorbereid te zijn. Veel academici werken onderling al internationaal samen met als logisch gevolg dat de Universiteit van Tilburg een hierop gerichte werk- en leer omgeving moet stimuleren. Ons motto was:

Kennis Kent Geen Grenzen.


Op dit moment is TiU International een van de twee personeelsfracties die vertegenwoordigd zijn in de Universiteitsraad. Over de jaren hebben wij leden verwelkomd vanuit alle faculteiten en divisies op de onze campus, zowel wetenschappers als ondersteunend personeel.

Wij zijn een democratische en open organisatie; dit heeft zich verwoord naar onze statuten waarin vastgelegd is wat we van ons bestuur mogen verwachten. De focus van TiU International is vele malen breder dan een internationaal perspectief, zoals te lezen is uit onze kern waarden.

In de periode 2018 2020 waren wij met (3 )zetels vertegenwoordigd in de Universiteitsraad en met (5) zetels in de TiSEM Faculteitsraad. Helaas zijn er geen verkiezingen geweest voor de Dienstraden aangezien hierin niet voorzien was. Op dit moment doen wij opnieuw mee aan de verkiezingen.

Ben je geïnteresseerd om hierbij betrokken te worden?


TIU International is een partij met een ledenbestand. Als lid houden we je op de hoogte van onze activiteiten via een mailingen. Daarnaast kun je stemmen tijdens de Ledenvergadering (zie onze statuten voor meer informatie) en kun je ons helpen de toekomst van de Universiteit van Tilburg verder vorm te geven. Hieraan zijn geen verdere verplichtingen verbonden.

Contactformulier.